Ξένες Γλώσσες:

Ξένες Γλώσσες:

Πολιτική απορρήτου

Η παρούσα πολιτική απορρήτου περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε όταν χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο του paperinos.gr.
Περιγράφει επίσης τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τις επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας,
καθώς και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Η εταιρεία μας paperinos.gr αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το λογαριασμό σας
(όπως ειδοποιήσεις για την κατάσταση των παραγγελιών σας, μηνύματα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης και άλλα)
στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχετε δηλώσει.
Για το λόγο αυτό, πρέπει για όσο παραμένετε πελάτης μας να αποθηκεύουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες στην ενότητα χρέωση/διεύθυνση αποστολής και μπορεί να σταλούν στον πάροχο του τρόπου πληρωμής ή αποστολής, ώστε:

  • Να προσδιορίσει τις μεθόδους αποστολής και πληρωμής που είναι διαθέσιμες για την τοποθεσία σας.
  • Να ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής ή αποστολής μέσω του παρόχου που επιλέξατε για την ολοκλήρωση της παραγγελίας όταν την υποβάλετε.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού μας, καθώς και οι τεχνικοί συνεργάτες μας, που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση πελατών,
ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Σεβόμαστε το απόρρητο των δεδομένων σας,
με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτά να παρέχεται μόνο σε περίπτωση ανάγκης για τη σωστή λειτουργία του καταστήματος.
Για παράδειγμα, ένας προμηθευτής λαμβάνει τα δεδομένα σας, μόνο εάν παραγγείλατε κάτι από αυτόν,
έτσι ώστε ο πωλητής να μπορέσει να εκπληρώσει την παραγγελία σας.

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το κατάστημά μας και θέλετε να αποσύρετε τα προσωπικά σας
δεδομένα από τη βάση δεδομένων μας (ή αν θέλετε να λάβετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε σχετικά με το λογαριασμό σας),
στείλτε μας ένα email στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση info@paperinos.gr.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί σας θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του paperinos.gr , προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την διασφάλιση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 4624/2019, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

Εάν πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ορθά, έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία με εποπτική αρχή.
Είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε. για το General Data Protection Regulation,
να σας καταστήσουμε ενήμερους για το παραπάνω δικαίωμα και να σας καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση
δεν σκοπεύουμε να καταχραστούμε τα δεδομένα σας.

Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

Το paperinos.gr δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που διατίθενται στην ιστοσελίδα του, με την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας λόγω ανωτέρας βίας.

Περιορισμός ευθύνης

Το paperinos.gr δεν ευθύνεται έναντι των πελατών του για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους. Δεν εγγυάται τον χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

Το paperinos.gr δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του δικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Ευθύνη Χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας paperinos.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα paperinos.gr για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις, παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες

Ασφάλεια συναλλαγών και Προσωπικών Δεδομένων

Το paperinos.gr λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, και τα προσωπικά σας στοιχεία καθώς και οι συναλλαγές σας, είναι απολύτως ασφαλείς και απόρρητες.

Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψής τους. Σε περίπτωση απώλειάς τους ή διαρροής τους θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας.

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μεταβάλλει τον προσωπικό του κωδικό (password) όσο συχνά επιθυμεί. Προτείνεται η χρησιμοποίηση "ισχυρών" κωδικών (αποτελούνται από γράμματα και αριθμούς) καθώς και η αποφυγή προβλέψιμων κωδικών (πχ. ημερ. γέννησης κ.τ.λ).

Ασφάλεια συναλλαγών με Πιστωτική Κάρτα

Όταν κάνετε αγορά με Πιστωτική Κάρτα γίνεται ανακατεύθυνση στην πλατφόρμα eurocommerce της Eurobank, ζητούνται πληροφορίες σχετικά με την κάρτα (αριθμός κάρτας, CVC2/CVV2, ημερομηνία λήξεως). Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας μεταδίδονται με ασφάλεια μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης SSL (Secure Sockets Layer).

Υπαναχώρηση - Επιστροφή - Αντικατάσταση Προϊόντων

Ο πελάτης του paperinos.gr έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν που αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάσταση του σε κάθε περίπτωση πώλησης λανθασμένου προϊόντος ή προϊόντος κακής ή και ελαττωματικής ποιότητας με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του paperinos.gr.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ο πελάτης αφού έχει παραλάβει το προϊόν, πρέπει να το επιστρέψει εντός (15) δεκαπέντε ημερών από την ημέρα παραλαβής του. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη, πλήρη, χωρίς φθορές και στη συσκευασία τους, συνοδευόμενα από όλα τα έγγραφα και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς. Τα προϊόντα ταξιδεύουν με έξοδα, κίνδυνο και ευθύνη για λογαριασμό του πελάτη. Ουδεμία επιστροφή γίνεται δεκτή, εκτός από τα εμπορεύματα του παρόντος τιμολογίου.

Σε περίπτωση που η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός της ανωτέρω διάρκειας ή δεν πληρεί κάποια από τις απαιτήσεις, το paperinos.gr μπορεί να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή και την αντικατάσταση.

Ακύρωση Παραγγελίας

Υπάρχει η δυνατότητα να ακυρώσετε την παραγγελία σας πριν την έναρξη της αποστολής. Οι αποστολές γίνονται καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή στις 18.00 Ελλάδος. Για να ακυρώσετε την παραγγελία μπορείτε να στείλτε e-mail στο info@paperinos.gr , ή να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810346305

Ενημερωτικά Δελτία – Newsletters

Η αποστολή ενημερωτικών δελτίων - newsletter γίνεται μόνο στους συνδρομητές που έχουν επιλέξει (εγγραφεί) να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία-newsletter. Το paperinos.gr παρέχει στους συνδρομητές της υπηρεσίας ενημερωτικών δελτίων – newsletter, τη δυνατότητα να διαγραφούν από τη λίστα παραληπτών. Εφόσον ένας συνδρομητής επιλέξει τη διαγραφή του από τις λίστες παραληπτών, τότε το email του διαγράφεται οριστικά από αυτές.

Η εγγραφή και διαγραφή στο newsletter γίνεται μέσω διαδικασίας ελέγχου αυθεντικότητας της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνδρομητή.

Τα ενημερωτικά δελτία – newsletters, τα οποία οι συνδρομητές λαμβάνουν με την εγγραφή τους στις λίστες παραληπτών (mailing lists), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του paperinos.gr και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. Το paperinos.gr διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές.

Επίλυση διαφορών - Αρμοδιότητα

Στην Κοινοτική Οδηγία 2013/11/ΕΚ, με την οποία εναρμονίστηκε η εσωτερική έννομη τάξη δυνάμει της με αριθμό 70330/2015 ΚΥΑ, προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών στο σύνολο των Κρατών Μελών της Ε.Ε. με την διαδικασία Alternative Dispute Resolution - Ηλεκτρονική Επίλυση Διαφορών. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν μηχανισμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, οι οποίες ανακύπτουν μεταξύ προμηθευτών on line και καταναλωτών, με τρόπο και διαδικασία σύντομη του χαμηλού κόστους. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε τέσσερα στάδια και ειδικότερα: 1. Υποβολή καταγγελίας, 2. Συμφωνία σχετικά με τον φορέα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ), εκ των δύο οριζομένων για την Ελλάδα αρμοδίων φορέων, ήτοι μεταξύ 2α. της Αναξάρτητης Αρχής "Συνήγορος του Καταναλωτή", 2β. του Μεσολαβητή Τραπεζικών-Επενδυτικών Υπηρεσιών, 3. Διεκπεραίωση της καταγγελίας από τον φορέα επίλυσης διαφορών, 4. Αποτέλεσμα και περαίωση της καταγγελίας εντός ενενήντα -90- ημερών.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ανωτέρω διαδικασία λειτουργεί ως εξωδικαστικός συμβιβασμός παρέχοντας τη δυνατότητα στον προμηθευτή ή στον καταναλωτή να αποχωρήσουν από την διαδικασία σε οποιοδήποτε στάδιο, πριν όμως από την έκδοση απόφασης, οπότε ο φορέας ΕΕΔ συντάσσει πρακτικό αποτυχίας και εν συνεχεία να ακολουθηθεί, εφόσον το επιθυμεί ένα ή και τα δύο μέρη, διαδικασία επίλυσης της διαφοράς, ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηριών (εν προκειμένω ενώπιον των Δικαστηρίων του Ηρακλείου Κρήτης)

Η εταιρία μας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει έχει ενσωματώσει στον παρόντα δικτυακό τόπο το εργαλείο BestPrice 360 Analytics, στο πλαίσιο εξαγωγής στατιστικών στοιχείων και στοιχείων απόδοσης από τη συμμετοχή του ηλεκτρονικού της καταστήματος στην αντίστοιχη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών προϊόντων www.bestprice.gr, στην οποία συμμετέχει. Το BestPrice Analytics 360 επιτρέπει τη διαβίβαση στο BestPrice.gr ανώνυμων δεδομένων, σχετικά με την κίνηση των χρηστών στον παρόντα δικτυακό τόπο (όπως επίσκεψη ή ηλεκτρονική παραγγελία) για την εξαγωγή των αντίστοιχων στατιστικών αποτελεσμάτων και για τη βελτίωση των ενεργειών marketing. Επιπλέον, μόνο εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας για αποθήκευση παραγγελιών μέσω της αντίστοιχης επιλογής στο προφίλ σας στο BestPrice.gr, κάθε παραγγελία που καταχωρείτε ηλεκτρονικά, θα αποθηκεύεται αυτόματα στο προφίλ σας στο BestPrice.gr. Η δυνατότητα αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά την αποθήκευση των βασικών στοιχείων παραγγελίας (όπως κωδικός παραγγελίας, προϊόντα κτλ.) χωρίς να διαβιβάζεται οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο που περιέχει η παραγγελία σας. Η εν λόγω δυνατότητα ουδόλως σχετίζεται με την διεκπεραίωση της παραγγελίας, για την οποία αρμόδια και υπεύθυνη είναι η εταιρία μας. Περισσότερες πληροφορίες για την δυνατότητα αποθήκευσης των παραγγελιών σας στο BestPrice.gr, πατήστε εδώ.